Η σύνδεση με την Apple είναι απαραίτητη για τους χρήστες iPhone. Ετσι δουλευει

Η σύνδεση με την Apple θα εμφανιστεί στις εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση email.

Τζέιμς Μάρτιν / Cnet

Εάν διαθέτετε iPhone, ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τη Σύνδεση με την Apple – ένα εργαλείο απορρήτου που παρέχει στους χρήστες iOS επιπλέον ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές και ιστότοπους τρίτων με το Apple ID τους. Αντί να συνδεθείτε με το Facebook ή το Google ή να δημιουργήσετε έναν ολοκαίνουργιο λογαριασμό, μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε με την Apple για να χρησιμοποιήσετε το Apple ID σας για να επαληθεύσετε τα διαπιστευτήριά σας. Δεν είναι κακή ιδέα να το μάθετε τώρα, πριν Apple WWDC 2021Πότε πιθανότατα θα δούμε μερικά νέα προϊόντα της Apple.

Η σύνδεση με την Apple παρουσιάστηκε ξανά στο WWDC 2019, σε μια εποχή που το απόρρητο έχει γίνει ένα καυτό πολιτικό ζήτημα με πολλές εταιρείες όπως Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook Και το Διαγνωστικά εργασιών Βγείτε στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ασφάλεια. Το χαρακτηριστικό σήμαινε τη δέσμευση του τεχνολογικού γίγαντα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που την ονόμαζε πάντα η εταιρεία. Έκτοτε, η Apple έχει προσθέσει περισσότερους ελέγχους απορρήτου στο iOS, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να το πράξει Αποτρέψτε τις εφαρμογές να σας παρακολουθούν σε όλους τους ιστότοπους, Και το Ετικέτες διατροφής Σας ενημερώνει ποιες πληροφορίες συλλέγουν οι εφαρμογές πριν από τη λήψη.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει να συνδεθείτε με την Apple, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς λειτουργεί και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, εδώ Πώς να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του iPhone σας σε δύο εύκολα βήματα, Και το 9 κανόνες για ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Τρόπος χρήσης Σύνδεση με την Apple

1. Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή ή ιστότοπο – εάν υποστηρίζει σύνδεση με την Apple – απλώς κάντε κλικ Συνδεθείτε με την Apple.

how-to-tech-tips-logo-σήμα.  png

Μπρετ Πιρς / CNET

2. Αποδεχτείτε ή απορρίψτε τυχόν δικαιώματα που ζητούνται από την εφαρμογή.

3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σχετικά με το Apple ID σας. Μπορείτε να επιλέξετε να επεξεργαστείτε το όνομά σας, να μοιραστείτε ή να αποκρύψετε το email σας. Επιλέξτε Συνέχεια.

4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί. Μπορείτε επίσης να επιβεβαιώσετε χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID. Εάν δεν έχετε κανένα από τα τρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.

Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στη συσκευή σας, θα συνδεθείτε στην εφαρμογή. Για να αποσυνδεθείτε, απλώς επιλέξτε Ρυθμίσεις στην εφαρμογή ή στον ιστότοπο και επιλέξτε Έξοδος. Εάν θέλετε να συνδεθείτε ξανά, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η σύνδεση με την Apple;

Η σύνδεση με την Apple χρησιμοποιεί τη συσκευή σας iOS για να επαληθεύσει τα διαπιστευτήριά σας, αντί για τις συνδέσεις κοινωνικού λογαριασμού σας, κάτι που θα μπορούσε να σας αφήσει ευάλωτο σε διαδικτυακή παρακολούθηση. Με την επιλογή απόκρυψης του email μου, η Apple δημιουργεί μια τυχαία διεύθυνση email – θα την αναγνωρίσετε μέσω μιας μοναδικής αλφαριθμητικής συμβολοσειράς που ακολουθείται από το @ privaterelay.appleid.com.

apple-wwdc-2019 - σύνδεση με το apple-2815

Τζέιμς Μάρτιν / Cnet

Η ανεπιθύμητη διεύθυνση email μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μία συγκεκριμένη εφαρμογή. Η εφαρμογή ή ο ιστότοπος θα χρησιμοποιήσει το δημιουργημένο email, αλλά η Apple θα προωθήσει οποιαδήποτε αλληλογραφία στο πραγματικό σας email, για να προστατεύσει την ταυτότητά σας. Μπορείτε να απαντήσετε σε τυχόν email που θέλετε χωρίς να αποκαλύψετε την προσωπική σας διεύθυνση email. Η Apple σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την προώθηση email ανά πάσα στιγμή.

Η σύνδεση με την Apple λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει καμία από τις πληροφορίες σας, ανεξάρτητα από το τι απαιτείται για να μπορείτε να συνδεθείτε και να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό. Το εργαλείο χρησιμοποιεί επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων με Face ID ή Touch ID. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή σύνδεσης, η εφαρμογή ή ο ιστότοπος δεν την υποστηρίζει ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα: Οι κωδικοί πρόσβασης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλειά σας – πραγματικά

Μπορώ να δω εφαρμογές που χρησιμοποιούν σύνδεση με την Apple;

Ναι. Δείτε πώς:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone, το iPad ή το iPod touch και πατήστε το όνομά σας.

2. Κάντε κλικ στο Κωδικοί πρόσβασης και Ασφάλεια

3. Επιλέξτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Apple ID σας.

Από εκεί – εάν έχετε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σύνδεσης – θα δείτε μια λίστα εφαρμογών. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε εφαρμογή και να δείτε ποιες (ή να αλλάξετε) τις προτιμήσεις που έχει ορίσει, καθώς και να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου για την εφαρμογή ή τον ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την προώθηση email εδώ καθώς και να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Apple ID σας με την εφαρμογή.

1. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σε Mac:

2. Επιλέξτε το μενού της Apple.

3. Άνοιξε Επιλογές συστήματος.

4. Κάντε κλικ ελευθέρωση.

IMG-1761

Ackerman / CNET

Και πώς να το κάνετε από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού:

1. Συνδεθείτε σε … appleid.apple.com.

2. Βρείτε την ενότητα ασφαλείας.

3. Επιλέγω Διαχείριση εφαρμογών και ιστότοπων Στην ενότητα Σύνδεση με την Apple.

4. Επιλέγω Διαχειρίζεται.

Διαβάστε περισσότερα: Τρεις παλιοί κανόνες κωδικού πρόσβασης που αποδείχθηκαν ανόητοι σήμερα

Μπορώ να αλλάξω τη διεύθυνση email προώθησης;

Ναι. Εάν χρησιμοποιείτε Απόκρυψη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου και θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο κινητό:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο όνομά σας

3. Κάντε κλικ στο Όνομα, αριθμοί τηλεφώνου και διεύθυνση email.

4. Κάντε κλικ στο σε μένα Στην ενότητα Απόκρυψη του email μου.

5. Επιλέξτε μια νέα διεύθυνση email για χρήση για προώθηση.

Η νέα διεύθυνση που εισαγάγετε θα εφαρμοστεί σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα κάλυψης email σύνδεσης.

Πώς διαφέρει η σύνδεση με την Apple από τη σύνδεση με Facebook ή Google;

Οπτικά, η σύνδεση με την Apple είναι παρόμοια με τα εικονίδια που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή ιστότοπο με το Google ή το Facebook. Ενώ η σύνδεση με το Facebook ή το Google μπορεί να φαίνεται ευκολότερη, πολλά από τα προσωπικά σας στοιχεία επισυνάπτονται σε αυτούς τους λογαριασμούς, όπως τα ψευδώνυμα σας, η γενέτειρά σας και η ημερομηνία γέννησής σας. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να φαίνονται κλισέ στην όψη τους, αλλά μερικές από αυτές τις πληροφορίες είναι βασικές ζωοτροφές για την ερώτηση ασφαλείας του τραπεζικού σας λογαριασμού, για παράδειγμα.

Η σύνδεση με την Apple σάς δίνει επίσης μεγαλύτερο έλεγχο των αδειών στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές και οι ιστότοποι. Μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα πρέπει να ζητούν την άδειά σας κάθε φορά που ζητούν τα δεδομένα τοποθεσίας σας από Wi-Fi και Bluetooth. Είναι χρήσιμο αν δοκιμάζετε μια νέα εφαρμογή ή εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή συχνά, για παράδειγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά Πώς να αποτρέψετε την παρακολούθηση των εφαρμογών iPhone σας, Και το Καλύτερα VPN iPhone 2021.


Τώρα παίξτε:
Παρακολουθήσουν αυτό:

Τι κάνουν τα Apple M1 και 5G για το νέο iPad Pro


11:12

READ  Η Activision διπλασίασε τις προσπάθειές της για καταστολή των χάκερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *