Ο γείτονας Άργρος προσθέτει τσιμεντένια στέγη στο σπίτι του Αγίου Μηνά στην Ελλάδα

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Neiheiser Argyros μεταμορφώνει μια βίλα του 1970 στην ελληνική ακτή και σχεδιάζει μια τσιμεντένια στέγη με ένα ζευγάρι καμάρες που βλέπουν στη θάλασσα.


Ονομάζεται το σπίτι του Αγίου Μηνά, αυτό το σπίτι βρίσκεται κοντά στο χωριό του Αγίου Μηνά στα βόρεια της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε ένα ξύλινο μέρος που βλέπει στο Άποικο Πέλαγος.

Ο γείτονας Άργρος μετέτρεψε μια βίλα της δεκαετίας του 1970 στην Ελλάδα

Γείτονας Άργρος Σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Νίκο Χατζημιχάλη τη δεκαετία του 1970 και υποβλήθηκε σε μια σειρά ανακαινίσεων και επεκτάσεων για τη βελτίωση της υπάρχουσας δομής του χώρου.

Το στούντιο επέλεξε να διατηρήσει τμήματα του αρχικού κτιρίου που ενσωμάτωσαν πολλά από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του. Διακοπές όπως νέα ανοίγματα και επεκτάσεις μπορούν να αλλάξουν χώρους και να βοηθήσουν στη βελτίωση της ορατότητας.

Τούβλο και σκυρόδεμα Σπίτι του Αγίου Μηνά στην Ελλάδα
Το στούντιο πρόσθεσε μια τσιμεντένια στέγη

«Παρόλο που το αρχικό σπίτι είναι προσανατολισμένο στη θάλασσα, η ποικιλομορφία του τόπου – δάσος, άλσος, λιβάδι, λιβάδι και θάλασσα – γιορτάζεται κόβοντας μεγάλα ανοίγματα στην αρχική δομή και επεκτείνοντας τον χώρο έξω προς όλες τις κατευθύνσεις», εξήγησε ο γείτονας Άργρος Το

Το σπίτι του Αγίου Μηνά είναι κρυμμένο από τον δρόμο πρόσβασης από ελαιώνες και πευκοδάση.

Το επικλινές δάπεδο του χώρου αποκρύπτει εν μέρει τη σειρά των υπνοδωματίων που έχουν κολλήσει στο υπάρχον τοπίο.

Το κύριο διώροφο μπλοκ του σπιτιού είναι κάθετο στη σειρά των υπνοδωματίων, το οποίο ανοίγει από όλες τις πλευρές για να συνδεθεί με τις βεράντες που οδηγούν στη θάλασσα και δημιουργούν υπαίθριους χώρους διαβίωσης.

Ένα σαλόνι μέσα στο σπίτι του Αγίου Μηνά
Οι καμάρες στην οροφή βοηθούν να δημιουργηθεί θέα προς τη θάλασσα

Η επίπεδη βάση στέγης του κτιρίου αποτελείται από δύο ρηχά τσιμεντένια τόξα που σχηματίζουν θέα στη θάλασσα από το σαλόνι και την τραπεζαρία του πρώτου ορόφου.

READ  Φώτα, κάμερα, αλμυρά! Το Χόλιγουντ δημιουργεί κατάστημα στην Ελλάδα

Αυτές οι καμάρες εκτείνονται στον επάνω όροφο για να μείνουν σε ένα μεγάλο μπαλκόνι από ένα ψηλό μέρος. Ο εξωτερικός χώρος με αυτή τη σκιά συνδέεται με τους κήπους παρακάτω με μια εξωτερική σπειροειδή σκάλα.

Στο ισόγειο, ένας άλλος χώρος σαλόνι είναι επενδεδυμένος με συρόμενες πόρτες που μπορούν να ανοίξουν για να ανοίξουν χώρο μέχρι την πλαϊνή βεράντα.

Σε όλο το σπίτι του St. Minas, το στούντιο εισήγαγε παιχνιδιάρικα στοιχεία και υλικά που συμπληρώνουν τις υπάρχουσες σύγχρονες λεπτομέρειες, ενώ δεν θέλουν να υποδουλώσουν κάθε πτυχή της πρωτοτυπίας του κτιρίου.

Μια σκάλα με παλέτα αλουμινίου
Πολυστυρόλιο αλουμινίου υπάρχει μέσα και έξω από το σπίτι

“Το σπίτι είναι σκόπιμα ασαφές στην παλιά και νέα επεξεργασία και το αρχικό σπίτι είναι ασέβεια και πολύτιμο”, δήλωσε ο γείτονας Άργρος, προσθέτοντας ότι “μερικές φορές εμφανίζονται ίχνη χειρισμών και γρατζουνιές με το αρχικό, μερικές φορές αναμειγνύονται με το νέο. Παλιά, σημερινά και παρόν.”

Περιορισμένη πλάκα υλικού από ελαφρύ σκυρόδεμα και τούβλα χρησιμοποιείται μέσα και έξω από το σπίτι σε συνδυασμό με ξύλινα κουφώματα και πολυστερίνη αλουμινίου.

Κουζίνα με τσιμεντένιους τοίχους
Διαφανείς τοίχοι από σκυρόδεμα είναι προσαρτημένοι στο πάτωμα της βεράντας

Στο εσωτερικό, αυτή η επιλογή ανθεκτικών και όρθιων υλικών συμπληρώνεται από προσαρμοσμένα δάπεδα από βεράντα, διάτρητα ντουλάπια αλουμινίου και επικαλυμμένα έπιπλα.

Το Neighbor Argros ιδρύθηκε το 2015 από τους Ryan και Christina Argros. Τα παλαιότερα σχέδιά του περιελάμβαναν ένα γλυπτό περίπτερο σχεδιασμένο να καλύπτει τις οπές εξόδου του μετρό του Λονδίνου και ένα καφέ με εγκάρσιους τοίχους που υποστηρίζουν διάφορα φυτά σε γλάστρες.

Φωτογράφος Λορέντζο ΣάντριΤο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *